گفتگوی مشرق نیوز با رزمنده مدافع عراقی 3
بعد از پایان نبرد دوم نجف، تصمیم گرفتیم که طبق روش چریکی به جنگ ادامه دهیم. در همین راستا واحدهایی تشکیل دادیم که در آن زمان به آنها «واحدهای ویژه» گفته میشد. این واحدهای ویژهی [چریکی] با مشورت و حمایتهای برادرانمان آغاز به کار کردند. بعدها از دل همین واحدها بود که گروههایی در مقاومت عراق با نامهای تازه شکل گرفت (عصائب اهل الحق و کتائب حزب الله عراق) و فعالیتهای مقاومتی ادامه یافت تا آنکه اشغالگران به طور کامل از عراق خارج شدند.
در مورد جذب جوانها هم باید بگویم سختیای وجود نداشت چون کار متکی بود به کادرها و نیروهای نخبهای که سابقهی فعالیت جهادی در دوران صدام را داشتند، خصوصا که روش کار مقاومت بر کمیت مبتنی نبود بلکه بر کیفیت مبتنی بود و این نیروهای کیفی وجود داشتند و کاری که از آنها انتظار میفت را با تسلط کامل و موفقیت به انجام میرساندند.
اجماعی وجود دارد که همه شما را جزئی یا شاخهای از سپاه پاسداران محسوب میکنند. این حرف درست است؟ و اساسا ماهیت رابطهی شما با ایران چگونه است؟
-طبیعتا برادران سپاه پاسداران نقشی مهم و اساسی دارند. اگر هم این اجماعی که وجود دارد حقیقتا مبتنی بر واقع باشد برای ما افتخار و مایهی شرف است که بخشی از این نیرو باشیم؛ نیرویی که با حمایت از گروههای مقاومت در فلسطین و لبنان و سوریه و عراق در مقابل مستکبران مقاومت کرده و آن مستکبرین را به ذلت و خواری کشیده است و امروز هم قویترین نیرو برای مبارزه با تروریسم در کل این منطقه، همین سپاه پاسداران است. جمهوری اسلامی هم با چهرهی درخشانش و رهبری حکیمانهی جهان اسلام برای ما، عمق اسلامی محسوب میشود. روابط ما هم با آنها مستحکم و مستمر است.
*خیلیها از ردپای عماد مغنیه در جنگ ضد آمریکاییها [در عراق] سخن میگویند ولی این حرف همیشه به صورت کلی [و بدون ذکر مصادق و جزئیات] بیان شده، برعکس نقش او در مقاومت فلسطین که با جزئیات بیشتری ذکر شده است. برای ما بگویید نقش عماد مغنیه در جنگ ضد آمریکاییها در عراق دقیقا چه بود؟ و آیا عملیاتی بود که خود او طراحی کرده باشد؟ و آیا شما تجربهی همکاری مشترک با او را داشتهاید؟
-شهید حاج عماد مغنیه نقش مهمی در میدان عراق داشت. اگرچه به دلایل امنیتی خودش شخصا در عراق حاضر نشد ولی بر روند افزایش تجربه و قدرت گروههای مقاومت نظارت داشت.
عملیاتهای بزرگ و مهم را بررسی میکرد و به عنوان آخرین نکات پیش از تصویب آن عملیاتها، نکات و روشهای ابداعی خودش را مطرح میکرد. شهید مغنیه طرحها و نظریاتی هم برایمان مطرح کرد که در موضوع گروگانهای انگلیسی (در سال 2007) و جریان تبادلی که بعد از آن رخ داد و در جریانش تعداد زیادی از نیروهای مقاومت و رهبران مقاومت آزاد شدند، خیلی از آنها استفاده کردیم.
دوست دارم اینجا اشاره کنم که من توفیق این را داشتم و این افتخار نصیبم شد که در اولین دورهی آموزش نظامیام تحت نظر مستقیم او آموزش ببینم. بعد از آن هم دیگر مکررا با او و جناب دبیر کل حزب الله سید حسن نصرالله در طول دورهی اشغال عراق دیدار داشتم. البته طبیعتا در آن دوره به دلیل شرایط امنیتی امکان رسانهای کردن این دیدارها وجود نداشت. یکی از دیدارهای [اخیر]مان درست در فردای روزی بود که حزب الله در جواب شهادت شهدای قنیطره دست به عملیات زده بود.
ما هم افتخار ایفای نقشی داشتیم به این دلیل که یکی از شهدای حزب الله در قنیطره شهید ابوعیسی اقلیم بود که در جریان عملیات آزادسازی کمربند بغداد مستشار نظامی "حرکة النجباء" محسوب میشد و حرکة النجباء در مناطق عملیاتیاش نقش بارزی در آن آزادسازی داشت.
سفر به قم و حضور در کارگاه ساخت ضریح
دورههای آموزشیای که حاج رضوان خودش مسئول و ناظر آنها بود چه جور دورههایی بودند؟
یک سری دورههای فرماندهی بود که فرماندهان در آن شرکت میکردند و برخی از آن فرماندهان امروز در عرصهی میدانی عراق چهرههای شناخته شدهای هستند. این دورهها مجموعا سه دوره آموزشی بود که اولین دورهی آن در لبنان و تحت نظارت و اشراف شخص حاج رضوان برگزار شد.
- ۹۴/۱۲/۰۲