گفتگو سایت مشرق با رزمنده مدافع عراقی 4
حضور شیخ اکرم الکعبی در قم
اخیرا تلاشهایی در جریان است تا در بصره (مشخصا در منطقه التاجی و برخی جاهای دیگر) صنایع تولیدی نظامی با استفاده از ضایعات باقی مانده از جنگ احیا شود. آیا شما به این مسئله توجه و اهتمامی دارید؟ آیا فکر میکنید شما به عنوان الحشد الشعبی میتوانید به دولت عراق فشار وارد کنید تا طرحی برای یک صنعت نظامی ملی تهیه و اجرا کند؟
-بازسای صنایع نظامی مسئلهی مهمی است. چیزی که امروز در بصره جریان دارد، گامی است در مسیر صحیح. ما هم به عنوان گروههای مقاومت، پس از آنکه برادران به نیروهایمان آموزش دادند، الان کارگاههای مختص خودمان را داریم. چیزهایی که امروز [در این اردوگاهها] ساخته میشود یا ارتقا پیدا میکند، از سلاح عادی گرفته تا موشک و مین و هواپیماهای شناسایی (از جمله هواپیمای شناسایی که در عراق مونتاژ میشود) و چیزهای دیگر، نقشی اساسی در نبردها دارند. ضمنا برادران ایرانی همزمان و در عین حال، به دولت عراق هم در زمینهی بازسازی و کارآمد کردن صنایع ما کمک و مشورت ارائه میکنند.
درست است که سفارت آمریکا در عراق در مقابل ارتقا و تقویت تسلیحات الحشد الشعبی ایستاده است؟ آیا مثال عملی در این زمینه دارید؟
امروز پرچم مبارزه با الحشد الشعبی نه فقط در زمینهی ساخت سلاح، بلکه در همهی زمینهها در دست سفارت آمریکاست. آنچه شما به عنوان ضایعات باقی مانده از جنگ در منطقهی التاجی از آن نام بردید، در حقیقت یک سری سلاح کارآمد ارتش عراق بود که اشغالگران آمریکایی درست کمی پس از پایان جنگ [در سال 2003] و انحلال ارتش عراق اقدام به جمع آوری و تخریب آنها (در جایی موسوم به گورستان التاجی) کردند. حالا امروز برادران عضو کارگاههای صنایع نظامی [گروههای مقاومت] در بصره میروند در گورستان التاجی و در بین این ضایعات جنگی میگردند تا شاید چیزی [سلاح یا قطعهای] را پیدا کنند که از آن تخریب جان سالم به در برده باشد تا آنها را بردارند و پس از تعمیر، در جبههها از آنها استفاده کنند.
دیدار با نماینده آیت الله سیستانی
صحبتهایی نقل میشود که شما در چندین جا به صورت ضمنی با مستشاران آمریکایی هماهنگی نظامی داشتهاید؟ آیا این خبرها درست است؟ و اساسا موضع شما دربارهی سهیم شدن آمریکا در نبرد ضد داعش چیست؟
این خبرها صحیح نیست چرا که اصلا آمریکاییها و داعشیها دو روی یک سکهاند. ما هرگونه همکاری یا عمل مشترک با آنها را رد میکنیم چون آنها برای عراقِ ما چیزی جز ویرانی و خرابی به بار نیاوردهاند.
چطور برای نبرد ضد داعش با اقلیتهای عراقی تعامل میکنید؟ (خصوصا که شما را جزو سازمانهای شیعی دستهبندی میکنند) آیا تنوع مذهبی یا قومی در صفوف شما وجود دارد و آیا مثالی در این زمینه دارید؟
-حرکة النجباء همانطور که فرمودید یک سازمان اسلامی شیعی است و البته این، منافاتی با وجود تنوع دینی و مذهبی داخل حرکة النجباء ندارد چرا که ما به ضرورت دفاع از اقلیتها ایمان داریم و این مسئله هم ریشههای تاریخی دارد و اولین ریشهی آن به فرمایش امام علی علیهالسلام باز میگردد که هنگام نصب مالک اشتر به والیگری مصر (که دارای تنوع دیتنی و فرهنگی بود) به او فرمود: «مردم دو دستهاند، یا برادر دینیتواند یا همنوع تو.»[ یا مالک إن الناس صنفان: إما أخ لک فی الدین أو نظیر لک فی الخلق.]
- ۹۴/۱۲/۰۲